Elkészítés:
1. A tonhaltörzset kevés olívaolajjal lekenjük. Egy serpenyőt felforrósítunk és kevés olívaolajon 10 másodpercig sütjük a hal mindkét oldalát, ezután egy jénaiba helyezzük. Megszórjuk mindkét oldalát sóval és szezámmaggal. Majd vékony hasábokra vágjuk.
2. A paradicsomot forrásban lévő vízben 10 másodpercig forrázzuk, hogy a héját könnyen le tudjuk húzni. Majd keresztbe félbevágjuk.
3. A kuszkuszt egy keverőtálba tesszük és másfélszeres mennyiségű felforralt vizet ráöntünk és lefedve hagyjuk.
4. Az újhagymát vékony karikákra vágjuk, hozzáadjuk a félbevágott paradicsomokhoz. Egy lime héját ráreszeljük. Szezámolajból, fehér borecetből, sóból salátaöntetet készítünk, és ráöntjük. Tálalás előtt beletépkedjük a menta-és bazsalikom leveleket, majd a gránátalmamagokat és összekeverjük. Legvégül a kész kuszkusszal elkeverjük, tetejére helyezzük a tonhal szeleteket.
WEB/REC/C/2025/VII/01-06v.