Elkészítés:
1. A padlizsánokat hámozatlanul nagyobb kockákra vágjuk, jól besózzuk, 30 percet hagyjuk állni, majd leöblítjük és kinyomkodjuk. A paradicsomokat leforrázzuk és lehúzzuk a héjukat, félbevágjuk, magjait eltávolítjuk és húsukat felkockázzuk. A zöldpaprikákat is felkockázzuk. A cukkiniket hámozatlanul felkarikázzuk, a hagymákat finomra vágjuk.
2. Az olajat felforrósítjuk, megfonnyasztjuk benne a hagymát, rádobjuk a padlizsánt és a cukkinit, erős tűzön 3 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, ízlés szerint borsozzuk és fedő alatt, mérsékelt tűzön 20 percig pároljuk.
3. A kakukkfű levélkéit az ételhez adjuk és további 10-15 percig pároljuk. Csak a végén sózzuk!
4. A bulgurt megfőzzük és a lecsóval együtt tálaljuk.
WEB/REC/C/2025/VI/01-06v.